top of page

El primer Cleanup d'Andorra

Updated: Aug 19, 2022

La iniciativa de recollida de brossa, que es desenvoluparà aquest dissabte en sis punts emblemàtics del país i que té com a objectiu fer prendre consciència a la ciutadania sobre la importància de tenir cura de l’entorn i d'actuar amb responsabilitat, ha tancat inscripcions fa una setmana. Per donar cabuda a més gent s'han ampliat els cinc punts de recollida inicials amb un sisè.Santa Coloma, 6 de maig de 2021– S'han fet altres clean ups a Andorra, però mai s'hi havien involucrat tantes organitzacions ni la iniciativa s'havia proposat objectius tan ambiciosos. Fins ara cap convocatòria per recollir brossa del bosc havia reunit cinc entitats i empreses, un autèntic dream team d'entitats del tercer sector, organitzacions governamentals i empreses amb consciència social: Creu Roja Andorrana Joventut, Andorra Sostenible, Rastre Zero, Carnet Jove Andorra i CityXerpa. L'acció compta a més amb el suport de tots els comuns i en particular del d'Encamp.


La jornada de recollida de brossa Clean Up Andorra tindrà lloc aquest dissabte, 8 de maig, i s’organitza amb la finalitat de conscienciar la població de la importància de mantenir, entre tots, el medi ambient net.


L'activitat es desenvoluparà a partir de les 9.30h i els participants ja han escollit en quina de les 6 zones de recollida establertes volen col·laborar, amb un màxim de persones per zona per respectar les mesures de seguretat de la Covid-19. Per a aquesta primera edició, s'han seleccionat com a punts de recollida els Cortals d'Encamp, el Coll d'Ordino, els Cortals de Sispony, la Rabassa, el Llac d'Engolasters i el Pas de la Casa. A les 11.00h i a càrrec de CityXerpa, es lliurarà un refrigeri com a mostra d'agraïment a tots els participants.


Amb aquesta acció es pretén recollir el màxim possible de residus de la muntanya. És per això que, una vegada finalitzada la jornada, amb l'ajuda dels comuns, es traslladarà la brossa recollida a les deixalleries, on es pesarà i es veurà el resultat quantitatiu de la jornada.


La participació està oberta a tots els públics, però les inscripcions s'han tancat fa una setmana, en arribar al màxim de participants per zona. Es recorda als assistents que tenen la possibilitat de fer-se prèviament una TMA o prova d'antígens gratuïta. Els interessats han de trucar al 821 955 com més aviat millor per reservar hora per a la prova, que es farà al stoplab del pàrquing del Prat de la Creu (Andorra la Vella). La jornada seguirà uns protocols anti-Covid específics i es respectaran totes les normatives vigents.


L'organització del Clean Up Andorra recomana a les persones que participin en la jornada portar roba còmoda, calçat adequat per caminar, guants de protecció, aigua, una bossa i respectar les mesures sanitàries actuals (ús de la mascareta i distància de seguretat entre persones no convivents).

bottom of page